SĂPTĂMÂNA ARTEI
Facebook
„Arta este o imensă deschidere spre tot ceea ce este posibil.” Victor Hugo
„A művészet hatalmas nyitás minden lehetséges elÅ‘tt." Victor Hugo
Săptămâna artei la Liceul de Arte ,,Aurel Popp" debutează cu momente din viaÈ›a noastră È™colară imortalizate într-un videoclip realizat în colaborare cu Centrul Cultural G. M. Zamfirescu.
A művészetek hetét egy videóklippel indítjuk az Aurel Popp Művészeti Líceumban, mely egy kis ízelítÅ‘ hétköznapi életünkbÅ‘l.
Köszönjük a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ támogatását.
DATE STATISTICE VACCINARE ÎMPOTRIVA COVID-19
Siguranța pe Internet - clasa a VII-a A

Activitatea a fost È›inută la Liceul de Arte "Aurel Popp" Satu Mare în data de 15.05.2015 în sala de informatică cu elevii clasei a VII-a A ÅŸi a durat, aproximativ 1 oră.

Voluntari Sigur.Info: Precup Cosmina, DoboÈ™-Lazăr Liliana, Némethy Ildikó, Balázs-Varhol Irma

În cadrul proiectului „SiguranÈ›a pe internet”, elevii clasei a VII-a A au desfășurat o serie de activități, precum: filme reprezentative, educative, despre tema SiguranÈ›ei pe internet, dezbateri, realizare de materiale PowerPoint.

În concordanță cu schimbarea criteriului cronologic, elevii clasei a VII-a A reprezintă categoria profund tulburată de „dilema pubertății”. Nu doar fizicul, care se dovedeÈ™te a fi un prilej continuu de admiraÈ›ie ori de dezamăgiri, îi uimeÈ™te, dar mai ales senzaÈ›iile dintre cele mai neobiÈ™nuite până atunci, îi determină pe elevi să vorbească, să simtă, să se manifeste în mod diferit –pentru mulÈ›i dintre ei- față de tot ceea ce se È™tia despre ei până atunci. Din ce în ce mai conturată este necesitatea unei prietene/confidente, uÈ™or alunecându-se spre iubire. Astfel reÈ›elele de socializare devin teren de luptă ori de admiraÈ›ie continuă, căutare continuă a celui mai arătos băiat sau a cele mai frumoase fete. Din păcate însă, fără a înÈ›elege pe deplin, unii dintre ei se aventurează È™i în meandrele unei vieÈ›i sexuale precoce È™i de aici problemele inerente.

                O serie de filmuleÈ›e le-au fost proiectate È™i elevilor din clasa a VII-a, filme care au un singur deziderat: cum să îÈ›i protejezi identitatea, când încă nici nu eÈ™ti conÈ™tient că o ai sau mai grav când încă nici nu È™tii ce reprezintă cuvântul în sine. Mai puÈ›in comunicativi, în comparaÈ›ie cu elevii din clasele mai mici, viitorii tineri s-au dovedit a fi totuÈ™i receptivi la ideea că există un anume pericol care i-ar putea pândi, pericol ascuns în spatele unei fotografii ori în spatele unor mici răutăți colegiale. Evident că È™i aici ca È™i în alte situaÈ›ii de viață, acei copii, care studiază, au o cultură generală bogată au înÈ›eles imediat adevăratul sens al activităților despre siguranÈ›a pe internet, pe când pentru aceia pentru care Facebook-ul reprezintă singura preocupare de zi cu zi, au rămas prea puÈ›in impresionaÈ›i ori pătrunÈ™i de ideile vehiculate pe această temă.

                Activitatea s-a materializat prin realizarea unor materiale PowerPoint sugestive pentru tema „SiguranÈ›ei pe internet”.

EXAMEN PENTRU COMPLETARE DE LOCURI
ROSE
ÎNSCRIERE ÎN CLASA A V-A AN ȘCOLAR 2024-2025
Contact

Adresa :
str. Jean Calvin nr. 10-6,
Satu Mare,
România

 

Telefon :0261716123 

Mobil: 0784207270

 

E-mail: licartasatumare@yahoo.com



Web:
www.aurelpoppsm.ro