SĂPTĂMÂNA ARTEI
Facebook
„Arta este o imensă deschidere spre tot ceea ce este posibil.” Victor Hugo
„A művészet hatalmas nyitás minden lehetséges elÅ‘tt." Victor Hugo
Săptămâna artei la Liceul de Arte ,,Aurel Popp" debutează cu momente din viaÈ›a noastră È™colară imortalizate într-un videoclip realizat în colaborare cu Centrul Cultural G. M. Zamfirescu.
A művészetek hetét egy videóklippel indítjuk az Aurel Popp Művészeti Líceumban, mely egy kis ízelítÅ‘ hétköznapi életünkbÅ‘l.
Köszönjük a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ támogatását.
DATE STATISTICE VACCINARE ÎMPOTRIVA COVID-19
Siguranța pe Internet - clasa a VI-a A

Activitatea a fost È›inută la Liceul de Arte "Aurel Popp" Satu Mare în data de 15.05.2015 în sala de informatică cu elevii clasei a VI-a A ÅŸi a durat, aproximativ 1 oră.

Voluntari Sigur.Info: DoboÈ™-Lazăr Liliana, Ligeti Csilla, Némethy Ildikó, Precup Cosmina

În cadrul proiectului „SiguranÈ›a pe internet”, elevii clasei a VI-a A au desfășurat o serie de activități, precum: filme reprezentative, educative, despre tema SiguranÈ›ei pe internet, dezbateri, realizare de materiale PowerPoint.

Pentru elevii clasei a VI-a A problema siguranÈ›ei pe internet reprezintă un subiect frecvent abordat atât în discuÈ›iile cu părinÈ›ii, profesorii, dar È™i în mediul intercolegial curent.

După ce au vizionat câteva filme, sugestive pentru tema siguranÈ›ei pe internet, elevii dezbătut principalele aspecte care decurg din aspectul siguranÈ›ei pe internet, problemă specifică mediului virtual.

S-au vehiculat, astfel aspecte/întrebări precum:

-e necesar să postăm toate fotografiile personale în mediul virtual?

-la ce fel de pericole se expune printr-o asemenea inițiativă, un copil, dar familia din care face parte?

-care sunt limitele vieții/activității pe internet ale unui copil din clasa a VI-a A?

-cine se află dincolo de o fotografie?

-putem dezvolta discuții cu orice persoană care ne abordează?

În virtutea momentului, „a trendului” conform unei formulări contemporane, un elev de clasa a VI-a începe să exploreze lumea relaÈ›iilor prieteneÈ™ti sau sentimentale –uneori- cel mai adesea prin intermediul internetului, mai exact a Facebook-ului. Elevii au fost, în totalitate de acord că internetul îi amuză, iar postarea unor filmuleÈ›e ori fotografii personale o realizează din ce în ce mai des prin contagiune: dacă a postat colega, atunci È™i eu am asemenea experienÈ›e, dacă nu chiar È™i mai È™i. 

Unii dintre ei au recunoscut că È™tiu, aproximativ au habar la ce se expun, postând aspecte personale despre ei, însă unii, au dat dovadă nu neapărat de inocență, cât mai mult de un fel de falsă siguranță, concentrată într-o sintagmă pe cât de simplă, pe atât de periculoasă „mie nu mi se poate întâmpla”.

Pentru marea majoritate a elevilor, filmele urmărite s-au dovedit a fi educative, iar realizarea materialelor PowerPoint a venit ca È™i o consecință firească a întregii activități. Fiecare elev a realizat, apoi  câte un slogan, pe care l-a salvat ca imagine È™i a fost  de acord să îl posteze pe pagina personală de Facebook. Concluzia activității a fost formulată chiar de unul dintre ei: „siguranÈ›a vieÈ›ii personale, înainte de toate”.   

 

EXAMEN PENTRU COMPLETARE DE LOCURI
ROSE
ÎNSCRIERE ÎN CLASA A V-A AN ȘCOLAR 2024-2025
Contact

Adresa :
str. Jean Calvin nr. 10-6,
Satu Mare,
România

 

Telefon :0261716123 

Mobil: 0784207270

 

E-mail: licartasatumare@yahoo.com



Web:
www.aurelpoppsm.ro