SĂPTĂMÂNA ARTEI
Facebook
„Arta este o imensă deschidere spre tot ceea ce este posibil.” Victor Hugo
„A művészet hatalmas nyitás minden lehetséges elÅ‘tt." Victor Hugo
Săptămâna artei la Liceul de Arte ,,Aurel Popp" debutează cu momente din viaÈ›a noastră È™colară imortalizate într-un videoclip realizat în colaborare cu Centrul Cultural G. M. Zamfirescu.
A művészetek hetét egy videóklippel indítjuk az Aurel Popp Művészeti Líceumban, mely egy kis ízelítÅ‘ hétköznapi életünkbÅ‘l.
Köszönjük a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ támogatását.
DATE STATISTICE VACCINARE ÎMPOTRIVA COVID-19
Másképp tanultunk, sokmindent megtudtunk - 2015. április 6-10

Mozgalmas, eseményekben és változatos tevékenységekben gazdag hetet zárt az Aurel Popp Művészeti Líceum.

A tevékenységek megszervezésébÅ‘l és lebonyolításából minden tanár kivette a részét, de ötleteikkel a diákok is hozzájárultak egy változatos, tartalmas és a diákokat érdelkÅ‘ kínálat összeállításához.

 Az V- VIII és IX- XII-es tanulók kirándulásokon vettek részt: volt utazás Nagybányára, de volt biciklitúra is a töltésen. Mások a Tűzoltóság bemutatóján vettek részt, volt író- olvasó találkozó, melyen  5 szatmári  író beszélgetett a diákokkal. A programok között szerepelt  a Megyei Könyvtár meglátogatása, kiállítások megtekintése, koncertek és zenehallgatás, zenei  témájú filmek vetítése és megbeszélése.  Ismét mások történelem és irodalom összefonódásáról beszélgethettek az I. világháború kapcsán, de irodalmi kávéház is működött az iskola könyvtárában. A Patiumi Keresztény Egyetem zenetanára  a gregorián zenérÅ‘l tartott elÅ‘adást, más alkalommal korrupcióellenes elÅ‘adáson vehettek részt a tanulók.  Séta során pedig a  város építészetének felfedezésére is jutott idÅ‘. A képzÅ‘művészeti műtermekben is sok érdekes program zajlott, érdekes technikákkal ismerkedtek meg a gyerekek: volt graffiti, képregény rajzolás, mail-art, kollázs, miniatűrfestés, pasztelltechnika, tojásfestés hagyományos és modern technikákkal és még sokminden, de voltak, akik a Tavaszi Fesztivál alkotói versenyre készítettek versenymunkákat.  A líceum nyílt napján pedig vendégek alkottak a műtermekben. A játékosság sem hiányzott a nagyobbaknál sem, drámapedagógiai és interaktív játékok, néptánc  színesítette a programot.

Az iskola legkisebbjei, az alsó tagozatos diákok is nagyon várták ezt a hetet, ezért tanítónÅ‘ik és tanáraik is sok ötletes és örömet adó tevékenységet szerveztek számukra: a gyerekek mindennap másképp tanultak valami újat és hasznosat.  Több osztályban a „kis tudósok” érdekes kísérleteket mutattak be, volt, aki a biztonságos internethasználattal ismerkedett meg, mások egy ifjúsági filmet néztek meg. Környezettudatos nevelés zajlott, melynek keretében virágot ültettek az iskola udvarán és szemetet szedtek a parkban, (ahol megdöbbenéssel látták, hogy bizony van, aki a más által a parkba ültett virágokat kitépte és a járdára dobálta!).  A ritmus és a zene átszÅ‘tte a kicsik tevékenységét is: a negyedikeseket tanítónÅ‘ik a hangszerek színes világával ismertették meg,  nagyobb társaik hangszerbemutató koncertet tartottak számukra, mely segítséget nyújthat nekik, ha ötödik osztálytól valamilyen más hangszeren szeretnének megtanulni muzsikálni.  Volt néptánc, ritmusjáték kaviccsal, pohárral, kézzel-lábbal,  sokféle ritmushangszerrel. Volt, aki falura kirándult, szalonnát sütött, mások az iskolában készítettek pizzát vagy finom kakaót sajtkrémes kiflivel. Mindezek közben és mellett sok-sok játéknak örülhettek:  drámajátékok, jelmezbál, origami, társasozás és szabadtéri játékok minden osztályban sorra kerültek.

EXAMEN PENTRU COMPLETARE DE LOCURI
ROSE
ÎNSCRIERE ÎN CLASA A V-A AN ȘCOLAR 2024-2025
Contact

Adresa :
str. Jean Calvin nr. 10-6,
Satu Mare,
România

 

Telefon :0261716123 

Mobil: 0784207270

 

E-mail: licartasatumare@yahoo.com



Web:
www.aurelpoppsm.ro