SĂPTĂMÂNA ARTEI
Facebook
„Arta este o imensă deschidere spre tot ceea ce este posibil.” Victor Hugo
„A művészet hatalmas nyitás minden lehetséges elÅ‘tt." Victor Hugo
Săptămâna artei la Liceul de Arte ,,Aurel Popp" debutează cu momente din viaÈ›a noastră È™colară imortalizate într-un videoclip realizat în colaborare cu Centrul Cultural G. M. Zamfirescu.
A művészetek hetét egy videóklippel indítjuk az Aurel Popp Művészeti Líceumban, mely egy kis ízelítÅ‘ hétköznapi életünkbÅ‘l.
Köszönjük a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ támogatását.
DATE STATISTICE VACCINARE ÎMPOTRIVA COVID-19
Három iskola közös műsora

HétfÅ‘n három szatmárnémeti iskola magyar ifjai emlékeztek együtt az 1848. március 15-i eseményekre és együtt elevenítették fel a forradalom és szabadságharc kitörésének történéseit.

Március 15. a legszebb ünnepünk és egyben a tavasz kezdete. A „márciusi ifjakat” a szabadság iránti vágy hajtotta, és bár a szabadságharc elbukott, haláluk mégsem volt hiábavaló, mert emlékük elevenen él bennünk, 168 évvel a szabadságharc kitörése után is. Március 14-én három iskola magyar ifjai emlékeztek együtt a március 15-i eseményekre és együtt elevenítették fel a szabadságharc kitörésének történéseit. A Bălcescu-PetÅ‘fi és az Avram Iancu általános iskola, valamint az Aurel Pop Művészeti Líceum magyar tagozatának diákjai ünnepi műsorral készültek erre az alkalomra. A Bălcescu-PetÅ‘fi Általános Iskola VIII. C osztályos tanulói Man Gabriella történelem szakos tanárnÅ‘ felkészítésében egy rövid jelenetet adtak elÅ‘, megjelenítve PetÅ‘fit és a „márciusi ifjakat”. Forradalmi hangulatot teremtve kikiáltották a 12 pontot, kiszabadították Táncsics Mihályt börtönébÅ‘l, végül a nemzeti zászló alatt éltették a szabadság eszméjét. A műsor folytatásában Inovan Bertók Renáta zenetanárnÅ‘ vezetésével a három iskola közös énekkara énekelt hazafias énekeket. A Szózat elhangzott szólóének és szavalat formájában is, énekelt BesenyÅ‘di Judit, a Bălcescu-PetÅ‘fi iskola diákja és szavalt Lázár Ruben, az Avram Iancu iskola diákja, Gál Eszter magyartanárnÅ‘ felkészítésében. Az alkalmat a Bartók Béla Egyesület tagjainak elÅ‘adása tette színesebbé, gitár- és hegedűkíséret mellett csendültek fel az ünnephez illÅ‘ dalok, valamint gitáron kísért még Nagy Kristóf, a Bălcescu-PetÅ‘fi iskola diákja. Március 15. a legszebb ünnepünk, a tavasz kezdete, a rügyfakadás ideje. Jó volt így együtt ünnepelni, kitűzni a kokárdát, magasra emelni a nemzeti lobogót és elÅ‘renézni egy jobb jövÅ‘ felé, ennyi tettre kész ifjú körében.

(forrás: http://www.frissujsag.ro/harom-iskola-kozos-unnepi-musora/)

EXAMEN PENTRU COMPLETARE DE LOCURI
ROSE
ÎNSCRIERE ÎN CLASA A V-A AN ȘCOLAR 2024-2025
Contact

Adresa :
str. Jean Calvin nr. 10-6,
Satu Mare,
România

 

Telefon :0261716123 

Mobil: 0784207270

 

E-mail: licartasatumare@yahoo.com



Web:
www.aurelpoppsm.ro