SĂPTĂMÂNA ARTEI
Facebook
„Arta este o imensă deschidere spre tot ceea ce este posibil.” Victor Hugo
„A művészet hatalmas nyitás minden lehetséges elÅ‘tt." Victor Hugo
Săptămâna artei la Liceul de Arte ,,Aurel Popp" debutează cu momente din viaÈ›a noastră È™colară imortalizate într-un videoclip realizat în colaborare cu Centrul Cultural G. M. Zamfirescu.
A művészetek hetét egy videóklippel indítjuk az Aurel Popp Művészeti Líceumban, mely egy kis ízelítÅ‘ hétköznapi életünkbÅ‘l.
Köszönjük a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ támogatását.
DATE STATISTICE VACCINARE ÎMPOTRIVA COVID-19
Siguranța pe Internet - clasa a IX-a B și X-a B

Activitatea a fost È›inută la Liceul de Arte "Aurel Popp" Satu Mare în data de 15.05.2015 în sala de informatică È™i a durat, aproximativ 1 oră.

Voluntari Sigur.Info: Mares Georgeta, Doboș-Lazăr Liliana, Ligeti Csilla, Precup Cosmina

În cadrul proiectului „SiguranÈ›a pe internet”, elevii claselor a IX-a B, a X-a B au desfășurat o serie de activități, precum: filme reprezentative, educative, despre tema SiguranÈ›ei pe internet, dezbateri, realizare de materiale PowerPoint.

CombinaÈ›ia de elevi din diverse clase de liceu a facilitat o abordare complexă a temei „SiguranÈ›a pe internet”. Ca activitate iniÈ›ială elevilor li s-au propus spre proiectare/vizionare o serie de file despre tema dată. Mari degustători È™i navigatori ai internetului, elevii de liceu, mai ales cei din clasa a X-a B s-au dovedit a fi cei mai interesaÈ›i de ceea ce se poate întâmpla, când lucrurile scapă de sub control, în urma postării unei poze/ unor poze È™i nu cu voia ori cu acordul protagonistului.

Elevii au avut ocazia să experimenteze vizual, cazul unei fete, care pentru a se asigura de toată atenÈ›ia prietenului ei a experimentat o serie de fotografii nud, pe care Ie-a trimis acestuia. Spre marea ei mirare/surprindere, în ziua următoare tot colegiul era la curent cu poreclele ei nu tocmai etice, dar mai ales cu fotografiile în cauză, pe care prietenul ei le postase pe internet. Astfel o viață frumoasă de adolescentă s-a dovedit a fi năruită într-o clipă, printr-un gest inconÈ™tient.

În urma vizionării acestui film, unii elevi au afirmat că îÈ™i vor È™terge conturile de pe site-urile de socializare, că nu vor mai trimite fotografii aÈ™a, oricui, declarându-se de-a dreptul oripilaÈ›i de impactul unui asemenea „accident”, în viaÈ›a unui adolescent.

E evident că pe măsură ce omul conÈ™tientizează care îi este statutul în societate, care îi este menirea este cuprins de un sentiment din ce în ce mai mare de grijă legată de ce È™i cum apar în ochii celorlalÈ›i. Astfel pentru elevii de liceu întreaga idee a siguranÈ›ei/non siguranÈ›ei pe internet s-a transformat destul de repede într-o dezbatere cu aspecte pro È™i contra. Având deja experienÈ›a unui prieten/iubit unii dintre elevi au abordat problema expunerii personale, exprimând opinii ferme legate de limitele care trebuie să existe, totuÈ™i în orice interacÈ›iune interumană.

Concluziile activității au fost că este util să fii atent la materialele personale pe care le postezi lumii întregi È™i că nu e obligatoriu ca întreaga ta viață să fie o cale deschisă pentru toată lumea. Activitatea a continuat apoi cu realizarea materialelor PowerPoint È™i postarea lor pe Facebook.     

EXAMEN PENTRU COMPLETARE DE LOCURI
ROSE
ÎNSCRIERE ÎN CLASA A V-A AN ȘCOLAR 2024-2025
Contact

Adresa :
str. Jean Calvin nr. 10-6,
Satu Mare,
România

 

Telefon :0261716123 

Mobil: 0784207270

 

E-mail: licartasatumare@yahoo.com



Web:
www.aurelpoppsm.ro