SĂPTĂMÂNA ARTEI
Facebook
„Arta este o imensă deschidere spre tot ceea ce este posibil.” Victor Hugo
„A művészet hatalmas nyitás minden lehetséges elÅ‘tt." Victor Hugo
Săptămâna artei la Liceul de Arte ,,Aurel Popp" debutează cu momente din viaÈ›a noastră È™colară imortalizate într-un videoclip realizat în colaborare cu Centrul Cultural G. M. Zamfirescu.
A művészetek hetét egy videóklippel indítjuk az Aurel Popp Művészeti Líceumban, mely egy kis ízelítÅ‘ hétköznapi életünkbÅ‘l.
Köszönjük a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ támogatását.
DATE STATISTICE VACCINARE ÎMPOTRIVA COVID-19
Siguranța pe Internet - clasa a V-a A

Activitatea a fost È›inută la Liceul de Arte "Aurel Popp" Satu Mare în data de 15.05.2015 în sala de informatică cu elevii clasei a V-a A ÅŸi a durat, aproximativ 1 oră.

Voluntari Sigur.Info: prof. DoboÈ™-Lazăr Liliana, prof. Balázs-Varhol Irma

În cadrul proiectului „SiguranÈ›a pe internet”, elevii clasei a V-a A au desfășurat o serie de activități, precum: filme reprezentative, educative, despre tema „SiguranÈ›ei pe internet”, dezbateri, realizare de materiale PowerPoint.

Ce È™tie un elev de clasa a V-a A despre internet, Facebook, siguranță pe internet? Ancorat încă în lumea minunată, plină de lumină, candoare, lume dăruită de doamna învățătoare, pe care încă o mai caută, elevul de clasa a V-a A e victima perfectă a internetului.  Evident inocenÈ›a caută inocență. Ce îi preocupă pe ei, legat de internet? jocuri distractive, colorate, cu păpuÈ™i ori dinamice, poze cu animale, cu copiii, deÈ™i unii deja cochetează cu a spiona ce fac oare colegii lor mai mari.

Desigur că părinÈ›ii, cel mai adesea acasă nu le permit să intre pe internet sau nu È™tiu că au È™i intrat È™i au cont pe Facebook ori pe alte reÈ›ele de socializare È™i din nou, în mod cert, dacă au constatat instalarea acestui morb în viaÈ›a copilului lor au purtat câteva discuÈ›ii iniÈ›iale ori periodice despre pericolele ori avantajele navigării pe internet.

Desigur că profesorul de informatică are È™i el un rol crucial în a le face un instructaj moral È™i etic, periodic cu privire la pericolele care pândesc de dincolo de ecran. Cu toate acestea, È›inând cont de toate aceste sfaturi se conturează din ce în ce mai pregnant următoarea certitudine: victima perfectă a unor persoane cu deviaÈ›ii comportamentale, care activează pe internet sunt copii de gimnaziu, ori de nivel primar. 

Pentru micii elevi de gimnaziu vizionarea câtorva filme s-a dovedit atât aspect de teri fiere ori înspăimântare, dar È™i prilej de poveÈ™ti colaterale, de genul:  „nu m-aÈ™ fi gândit că se poate întâmpla È™i aÈ™a ceva cu mine ori cu alÈ›i copii”. Pericolul, mai mult sau mai puÈ›in palpabil È™i-a făcut simÈ›ită prezenÈ›a, în gândurile lor: la ce se expun? de fapt cine sunt oamenii, aÈ™a-ziÈ™ii prieteni care răsar de nicăieri, care le dau un total neutru „like”?

Dezbaterile lor s-au finalizat cu materializarea sloganului, legat de siguranÈ›a pe internet, activitate pe care au agreat-o în mod deosebit. Și evident că aproape toÈ›i au ales poza unui copil drăgălaÈ™, pur, zâmbitor care avea rolul de a atrage atenÈ›ia asupra momentului în care ei au conÈ™tientizat,  că acolo, undeva, dincolo de un ecran se poate afla pericolul, noÈ›iune abstractă despre care încă nu È™i-au făcut o idee foarte clară.

EXAMEN PENTRU COMPLETARE DE LOCURI
ROSE
ÎNSCRIERE ÎN CLASA A V-A AN ȘCOLAR 2024-2025
Contact

Adresa :
str. Jean Calvin nr. 10-6,
Satu Mare,
România

 

Telefon :0261716123 

Mobil: 0784207270

 

E-mail: licartasatumare@yahoo.com



Web:
www.aurelpoppsm.ro