Az Internet biztonsága az „Aurel Popp” Művészeti Líceumban

A Sigur.Info az EU által társfinanszírozott program, amely 2008-tól kezdte meg működését. A konzorcium tagjai: Salvați Copiii Romania – Coordonator național, FOCUS – Centrul Român pentru Copii Dispăruți și Exploatați Sexual és Positive Media. A projekt egy többéves közösségi program része, mely az Internet és az online technológiák biztonságosabb használatát helyezi előtérbe. 

Az Iskola Másként hetében, egy sor tevékenység keretében, különböző osztályoknak, különböző módon dolgozták fel a „Biztonságosabb Internet” témát: az előkészítő osztályoknak 0 A és 0 B, valamint az I B, VI B és VIII B (Jester és a Titokzatos Hercegnő); I B (Mire jó az Internet?);III A (A szavak felhője); III B (Bibi és barátai); IV A (Így IGEN/Így NEM); VI A, VII A, VII B, VIII B, IX B és IX C (Gubancok és események, a következő alfejezetekkel: „Az információ hitelessége”, „Ki a kép tulajdonosa”,  „Kit érdekel?”, „Találkozás”, „A feltöltés és annak védelme”); VII B, VIII B (plakátok: Előnyök és kockázatok). Összesen 194 diák vett részt a tevékenységeken. Voltak, akik 2-3 tevékenységen is részt vettek. A szülők képviseletében Bokor Erika vett részt az előkészítő osztály tevékenységén.

A rendezvények résztvevői: a Sigur.Info önkéntesek - Balázs-Varhol Irma, dr. Mares Georgeta, Ligeti Csilla, Dobos-Lazăr Liliana, Precup Cosmina, Némethy Ildikó; tanárok - Vékás Benjamin, Szigethy Enikő, Mészáros Gergely Rudolf; a Szatmárnémeti Tanfelügyelőség képviselője - Săsăran Mariana; a Szatmárnémeti Városháza képviselője - Anderco Vasile Radu.