SĂPTĂMÂNA ARTEI
Facebook
„Arta este o imensă deschidere spre tot ceea ce este posibil.” Victor Hugo
„A művészet hatalmas nyitás minden lehetséges elÅ‘tt." Victor Hugo
Săptămâna artei la Liceul de Arte ,,Aurel Popp" debutează cu momente din viaÈ›a noastră È™colară imortalizate într-un videoclip realizat în colaborare cu Centrul Cultural G. M. Zamfirescu.
A művészetek hetét egy videóklippel indítjuk az Aurel Popp Művészeti Líceumban, mely egy kis ízelítÅ‘ hétköznapi életünkbÅ‘l.
Köszönjük a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ támogatását.
DATE STATISTICE VACCINARE ÎMPOTRIVA COVID-19
Spectacole şi activităţi umanitare

În perioada 15 – 18 decembrie 2014, Liceul de Arte “Aurel Popp” a organizat numeroase evenimente, unele activităţi educative, altele medalioane artistice în ton cu sărbătorile de iarnă care se apropie cu paÅŸi repezi.

În cadrul Proiectului  “PorÅ£i verzi”, două echipe de elevi de la liceul sătmărean au dus Viflaimul tradiÅ£ional maghiar în instituÅ£iile sătmărene. Proiectul a fost coordonat de Blatniczki Cecilia ÅŸi Nichita-Sulyok Iuliana la nivelul clasei a IV-a B, iar la clasele a VI-a ÅŸi a VII-a B coordonatori au fost Ligeti Csilla ÅŸi Mares Georgeta.

Elevii liceului s-au implicat ÅŸi în Proiectul Shoebox – dragoste într-o cutie de pantofi, proiect coordonat de învăţătoarea Nichita-Sulyok Iuliana cu sprijinul elevilor din ciclul primar, al învăţătoarelor de la clase ÅŸi al consilierei Diana Sabou. Cadourile vor ajunge, prin Crucea RoÅŸie, la copii care au mare nevoie de un dar în prag de MoÅŸ Crăciun.

Între timp, în sala festivă “Jean Monnet” a avut loc producÅ£ia de Crăciun coordonată de profesoara Manfredi Annamaria ÅŸi întreg colectivul de profesorii de instrument ÅŸi canto. Elevii claselor I-XII au intrerpretat colinde ÅŸi cântece de iarnă, iar activitatea a fost încântătoare ÅŸi programul unul bogat:  duete, colinde la pian (4 ÅŸi 6 mâini ) un cvartet  ÅŸi cvintetul  dirijat de profesorul Marius BoroÅŸ.             

La începutul săptămânii, clasa pregătitoare, învăţătoare Nichita-Sulyok Iuliana, împreună cu mămicile a preparat turtă dulce. Bunătăţile s-au copt în cuptor la ÅŸcoală, au fost ambalate în cutii ÅŸi donate unei case de copii.

La Biserica Calvaria a avut loc Concertul Corului Excelsior  ÅŸi al orchestrei  Liceului de Arte “Aurel Popp”,  dirijat de profesorii Ion Florea ÅŸi Rodica Cuzdriorean. Au fost interpretate piese specifice sărbătorilor de iarnă din repertoriul românesc ÅŸi internaÅ£ional.

DeosebiÅ£i au fost ÅŸi elevii clasei a IV-a B, învăţătoare Papp Fejér Olga, care au vizitat GrădiniÅ£a nr. 15 pentru a se bucura împreună cu cei mici de frumuseÅ£ea colindelor. Copiii au confecÅ£ionat ornamente de Crăciun, au colindat ÅŸi s-au îndulcit cu bomboane de pom.

O serbare de Crăciun a avut loc ÅŸi la clasa a III-a B, învăţătoare Blatniczki Cecilia, iar joi, Consiliul judeÅ£ean al elevilor a participat la activitatea “Handmade Cristmas”, activitate la care mai multe echipe de la liceele sătmărene au prezentat obiceiuri ÅŸi tradiÅ£ii de Crăciun din Portugalia. Liceul de Arte a pregătit un stand cu dulciuri tradiÅ£ionale portugheze. Elevele Dora Blatniczki (IX B) ÅŸi Kiss Stephany au încântat audienÅ£a cu un colind portughez,   fiind acompaniate la pian de profesorul Florea Ion. Echipa Liceului de Arte Aurel Popp a obÅ£inut premiul întâi.

 

EXAMEN PENTRU COMPLETARE DE LOCURI
ROSE
ÎNSCRIERE ÎN CLASA A V-A AN ȘCOLAR 2024-2025
Contact

Adresa :
str. Jean Calvin nr. 10-6,
Satu Mare,
România

 

Telefon :0261716123 

Mobil: 0784207270

 

E-mail: licartasatumare@yahoo.com



Web:
www.aurelpoppsm.ro