Spectacole şi activităţi umanitare

În perioada 15 – 18 decembrie 2014, Liceul de Arte “Aurel Popp” a organizat numeroase evenimente, unele activităţi educative, altele medalioane artistice în ton cu sărbătorile de iarnă care se apropie cu paşi repezi.

În cadrul Proiectului  “Porţi verzi”, două echipe de elevi de la liceul sătmărean au dus Viflaimul tradiţional maghiar în instituţiile sătmărene. Proiectul a fost coordonat de Blatniczki Cecilia şi Nichita-Sulyok Iuliana la nivelul clasei a IV-a B, iar la clasele a VI-a şi a VII-a B coordonatori au fost Ligeti Csilla şi Mares Georgeta.

Elevii liceului s-au implicat şi în Proiectul Shoebox – dragoste într-o cutie de pantofi, proiect coordonat de învăţătoarea Nichita-Sulyok Iuliana cu sprijinul elevilor din ciclul primar, al învăţătoarelor de la clase şi al consilierei Diana Sabou. Cadourile vor ajunge, prin Crucea Roşie, la copii care au mare nevoie de un dar în prag de Moş Crăciun.

Între timp, în sala festivă “Jean Monnet” a avut loc producţia de Crăciun coordonată de profesoara Manfredi Annamaria şi întreg colectivul de profesorii de instrument şi canto. Elevii claselor I-XII au intrerpretat colinde şi cântece de iarnă, iar activitatea a fost încântătoare şi programul unul bogat:  duete, colinde la pian (4 şi 6 mâini ) un cvartet  şi cvintetul  dirijat de profesorul Marius Boroş.             

La începutul săptămânii, clasa pregătitoare, învăţătoare Nichita-Sulyok Iuliana, împreună cu mămicile a preparat turtă dulce. Bunătăţile s-au copt în cuptor la şcoală, au fost ambalate în cutii şi donate unei case de copii.

La Biserica Calvaria a avut loc Concertul Corului Excelsior  şi al orchestrei  Liceului de Arte “Aurel Popp”,  dirijat de profesorii Ion Florea şi Rodica Cuzdriorean. Au fost interpretate piese specifice sărbătorilor de iarnă din repertoriul românesc şi internaţional.

Deosebiţi au fost şi elevii clasei a IV-a B, învăţătoare Papp Fejér Olga, care au vizitat Grădiniţa nr. 15 pentru a se bucura împreună cu cei mici de frumuseţea colindelor. Copiii au confecţionat ornamente de Crăciun, au colindat şi s-au îndulcit cu bomboane de pom.

O serbare de Crăciun a avut loc şi la clasa a III-a B, învăţătoare Blatniczki Cecilia, iar joi, Consiliul judeţean al elevilor a participat la activitatea “Handmade Cristmas”, activitate la care mai multe echipe de la liceele sătmărene au prezentat obiceiuri şi tradiţii de Crăciun din Portugalia. Liceul de Arte a pregătit un stand cu dulciuri tradiţionale portugheze. Elevele Dora Blatniczki (IX B) şi Kiss Stephany au încântat audienţa cu un colind portughez,   fiind acompaniate la pian de profesorul Florea Ion. Echipa Liceului de Arte Aurel Popp a obţinut premiul întâi.

 

ROSE
Înscriere în clasa a V-a an școlar 2021-2022
Contact

Adresa :
str. Jean Calvin nr. 10-6,
Satu Mare,
România

 

Telefon / Fax :

0261716123 (Romtelecom) 0361413142 (RDS)

 

E-mail: licartasatumare@yahoo.comWeb:
www.aurelpoppsm.ro